Video: Marile orașe care ar dispărea dacă s-ar topi calota glaciară în urma încălzirii globale

de: Cojocaru Cristian
23 10. 2022
Orasele care dispar incalzire globala

Schimbările climatice ar putea determina topirea calotei glaciare, iar acest lucru ar însemna că marile orașe ale lumii ar dispărea. Află care sunt consecințele încălzirii globale și cum arată acest lucru în cel mai recent video lansat de Science Insider.

În ciuda tuturor eforturilor și încercărilor de a găsi soluții la schimbările climatice, niciun lucru nu ne-ar putea salva de bucățile imense de gheață care se topesc încet și care amenință inundarea coastelor de-a lungul lumii. Pentru a împiedica acest scenariu să devină realitate, trebuie să existe schimbări drastice și totodată să și înțelegem odată pentru totdeauna riscul imens din spate.

Evenimentele care anunță sfârșitul lumii ar putea părea ca ficțiune științifico-fantastică, dar există o catastrofă globală cu care omenirea se confruntă și care ar putea face ca aceste scenarii de film să devină realitate. Schimbările climatice nu duc doar la scăderea populațiilor de animale, dar există și neșansa ca topirea continuă a straturilor de gheață a ghețarilor să ducă la o creștere de aproape 5 metri a nivelului mării.

Aceste lucruri sunt unele înfricoșătoare, iar un videoclip despre cum ar arăta planeta noastră fără gheață a făcut din nou înconjurul lumii. Videoclipul a fost lansat inițial de Science Insider în urmă cu șapte ani.

În ciuda vechimii sale, oferă o idee bună despre cum ar arăta un Pământ fără gheață și ce ar face acea creștere a nivelului mării în multe țări. Rezultatele sunt la fel de șocante pe cât v-ați aștepta, cu părți întregi ale Statelor Unite scufundându-se sub ocean. State precum Florida și Georgia dispar complet sub apa aflată în creștere.

Orașe care ar dispărea în urma indundațiilor provocate de topirea calotei glaciare

Există încă încercări în desfășurare de a găsi soluții pentru a opri topirea raftului de gheață. Unele planuri sunt mai drastice și mai disperate decât altele, oamenii de știință recomandă chiar eliberarea de dioxid de sulf în atmosfera de deasupra Antarcticii pentru a încetini schimbările climatice și posibilitatea unui Pământ fără gheață. Ar putea ajuta la reducerea temperaturilor în creștere, dar ar duce și la ploile acide care cad pe pământ.

Totuși, găsirea unei soluții pe termen lung pentru a reduce efectele este de cea mai mare importanță, mai ales că temperaturile globale continuă să crească. În timp ce NASA ne face să vedem mai ușor efectele schimbărilor climatice, încă nu se face nimic la scară mondială pentru a o opri.

Dacă nu ne vom mobiliza și vom căuta soluții mai viabile și de efect, vom avea de-a face cu o catastrofă globală, una care ar putea determina milioane de oameni să se mute în alte colțuri ale lumii.

Da, efectele schimbărilor climatice nu se vor întâmpla mâine, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să privim lucrurile cu cel mai mare nivel de urgență. Acest videoclip, deși are șapte ani, este încă o reamintire a cât de departe pot ajunge lucrurile dacă nu facem ceva în curând, scrie BGR.com

Foto:  Inquam Photos / Liviu Florin